PODNESEN IZVJEŠTAJ

Sarajlija prodavao čaj lažno koristeći imena i ugled poznatih banjalučkih ljekara

Policija tereti Ajdina B. da je kao vlasnik firme varao potrošače nudeći im čaj kao lijek

Policija podnijela izvještaj. Avaz

B. C. / Nezavisne novine

19.7.2024

Banjalučka policija tereti Ajdina B. (31) iz Sarajeva da je kao vlasnik firme varao potrošače nudeći im čaj kao lijek, a u te svrhe čak je koristio imena i ugled poznatih banjalučkih ljekara koji su navodno u lažnim intervjuima pacijentima preporučivali taj čaj, saznaju "Nezavisne novine".

Prevara u privrednom poslovanju

Protiv njega su pripadnici Policijske uprave Banja Luke, podnijeli izvješaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka zbog sumnje da je počinio krivična djela prevara u privrednom poslovanju, obmanjivanje potrošača i neovlašteno korištenje ličnih podataka.

Sarajliju terete da je krivična djela počinilo u prethodnom periodu do 29.10.2023. godine kao odgovorna osoba firme iz Sarajeva.

- Radi sticanja protivpravne imovinske koristi i stavljanja u promet većeg obima proizvoda, obmanjivao je potrošače o ljekovitosti i djelotvornosti proizvoda, te dozvolilo objavljivanje lažnih intervjua sa tri oštećena lica iz Banja Luke. Koristivši njihov ugled, doveo je u zabludu veći broj potrošača koji su kupili proizvod koji ne odgovara stvarnom kvalitetu proivoda, navode iz PU Banjaluka.

Nemaju nikakva ljekovita dejstva

Kako nezvanično saznajemo ova firma nudila je i prodala veće količine čajeva za koje je utvrđeno da uopšte nisu namijenjeni onome za šta se prodaju i nemaju nikakva ljekovita dejstva.

U te svrhe korištena su imena tri ugledna i poznata banjalučka ljekara i u izmišljenim intervjuima sa njima navodi se da oni preporučiju taj proizvod.

Na građane se apeluje da ne nasijedaju na ovakve prevare koje se najčešće reklamiraju na društvenim mrežama.

Ističe i ranije su ljekari upozoravali da postoji organizovana prevara kojom se zloupotrebljavaju se doktori iz RS te da im se ruši ugled, dok prevaranti sabiraju profit.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.