UHAPŠENE DVIJE OSOBE

Osumnjičeni za napad na bivšeg direktora Civilne zaštite RS pušteni da se brane sa slobode

Kako je saopćeno iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Policijska uprava Gradiška dostavila im je izvještaj protiv tri osobe

Milan Novitović. Srpskainfo

S. S.

9.8.2024

Osumnjičeni za napad na Milana Novitovića, vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Drina" Srebrenica i bivšeg direktora Civilne zaštite RS, nakon ispitivanja u Tužilaštvu, pušteni su da se brane sa slobode.

U ovom slučaju uhapšeni su Predrag i Mladen Kojić iz Bosanske Gradiške, te Saša Kovačević iz Bijeljine koji su osumnjičeni da su više krivičnih djela prema oštećenom počinili u srijedu oko 14:15 sati, na autoputu Banja Luka - Gradiška.

Kako je saopćeno iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka,  Policijska uprava Gradiška dostavila im je izvještaj protiv tri osobe.

Tim izvještajem S. K. (46) iz Bijeljine, terete da je u saizvršilaštvu počinio krivično djelo nasilničko ponašanje, dok P. K. (56) iz Gradiške, terete zbog tog krivičnog djela u sticaju s krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti.

Izvještaj također M. K. (45) iz Gradiške, tereti za nasilničko ponašanje u sticaju s krivičnim djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

- Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ispitao je osumnjičene na okolnosti počinjenih krivičnih djela. S obzirom na to da nisu ispunjeni zakonski razlozi predviđeni u članu 197. stav 1. Zakona o krivičnom postupku RS za određivanjem mjere pritvora, nakon ispitivanja osumnjičeni su pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode", navode iz OJT Banja Luka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.