IZGORJELA DVA AUTOMOBILA

Video / Kriminalci u akciji: Snimljena paljevina vozila na Koševskom brdu

Dvojica muškaraca zapalilu jedan automobil, a vatra se proširila na drugi

Zapaljeni automobil. Avaz

14.8.2024

Na Koševskom brdu 17. juna ove godine, u gluho doba noći, izgorjela su dva BMW-a. Momenat paljenja vozila snimile su kamere vodeonadzora s obližnjih objekata.

Na snimci se vide dvojica muškaraca u duksericama s kapuljačom na glavi, kako jednog od vozila posipaju zapaljivom tečnošću, te ga pale otvorenim plamenom. Vatra na automobilu je odmah buknula, te se iste sekunde proširila na drugo vozilo.

Požar su ugasili vatrogasci, a nema zvanične informacije jesu li pronađena dvojica piromana.

U vezi s ovom namjernom paljevinom, policija je tada izdala saopćenje.

- Dana 17.06.2024.godine u 02:28 sati obaviještena je PU Centar da je u ulici Muhameda Hadžijahića, općina Centar, došlo do požara na dva parkirana motorna vozila. Izlaskom na lice mjesta policijski službenici Uprave policije su utvrdili da je došlo do požara na motornim vozilima „BMW E63“ i „BMW 320“. Pripadnici PVB Kantona Sarajevo su požar ugasili u 02:50 sati. Povrijeđenih nije bilo, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. Obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije uz prisustvo stalnog sudskog vještaka PPZ struke. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela - naveli su iz MUP-a KS.

Čitatelji "Avaza" su nam proslijedili snimak paljevine automobila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.