NASELJE POŽARIKE

Narkoman Mehmed usmrtio Hazimu u Gradačcu: Rodbina se oprašta od nje na društvenim mrežama

Mehmed Selimović je brzo uhapšen nakon ubistva

S lica mjesta. Radio Gradačac

S. S.

1.9.2024

U naselju Požarike u Gradačcu sinoć je ubijena Hazima H. Osmanhafizović, saznaje portal "Avaza". Nju je usmrtio Mehmed Selimović, koji je brzo nakon toga uhapšen.

Kako smo ranije pisali, Mehmed Selimović je poznat na području Gradačca. Riječ je o muškarcu za kojeg policija zna da uživa u narkoticima i koji ima psihičke probleme. Za sada nije poznat motiv ubistva i on se utvrđuje.

Od Hazime se na društvenim mrežama opraštaju prijatelji, porodica i rodbina.

Rodbina se oprašta od Hazime. Screenshot

- Da ti Allah podari dženet strina - piše u jednoj od objava na društvenim mrežama.

Iz policijskih izvora saznajemo da je muškarac stariju ženu usmrtio u prisustvu jednog mladića koji je u ovom predmetu svjedok, a ne osumnjičeni.

Žena je najvjerovatnije usmrćena tupim predmetom, navodno kamenim blokom.

- Oko 19:40 sati PS Gradačac prijavljeno je da se čuje vika i galama u naselju Požarike u Gradačcu, a zatim je ponovno prijavljeno da se na istoj lokaciji u neposrednoj blizini osnovne škole Požarike nalazi tijelo ženske osobe bez znakova života. Na mjesto događaja upućeni su SHMP Doma zdravlja Gradačac, policijski službenici PS Gradačac i istražitelji OKP PU Gradačac, te su potvrđeni navodi prijave, konstatovana je smrt ženske osobe, a o događaju je upoznata i dežurna tužiteljica KTTK-a, koja će rukovoditi uviđajem na mjestu događaja.

Uviđaj će izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i PU Gradačac. S tim u vezi, jedno lice koje se dovodi u vezu sa navedenim događajem je privedeno u službene prostorije PU Gradačac - navela je sinoć portparolka Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.