PLANSKE AKTIVNOSTI

Pretresi i racije u Tuzlanskom kantonu: Zaplijenjeni droga i oružje

Dva lica su lišena slobode, kod jednog pronađena opojna droga, a drugo po ranije raspisanoj potrazi

B. C.

prije 12 sati 1 minutu

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su dana 27.9.2024. godine, poduzimajući planske aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga i drugih krivičnih dijela i prekršaja na području Tuzlanskog kantona, kontrolisali i legitimisali ukupno 333 lica, izvršili kontrolu 229 vozila, pretrese 22 lica bez naredbe, kao i 7 mjera ograničenja kretanja tzv. "racije". Tokom navedenih aktivnosti, za utvrđene počinjene prekršaje izdato je 40 prekršajnih naloga.

Prilikom provođenja ovih aktivnosti, pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: 10 pakovanja različitih veličina sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 2 pakovanja različitih veličina sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, pištolj, 50 kom. municije, mobilni telefon, digitalna vaga za precizno mjerenje, registarske tablice, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u postupku.

Dva lica su lišena slobode, jedno lice kod kojeg je pronađena opojna droga, a drugo lice po ranije raspisanoj potrazi.

O poduzetim aktivnostima obaviješteno je Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, a pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja i drugih istražnih radnji. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podneseni odgovarajući Izvještaji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.