PRIVEDEN U TUŽILAŠTVO

Bijeljinac s bandom maloljetnika krao novac i nakit iz automobila

Materijalna šteta koja je pričinjena iznosi oko 115.500 KM

Privođenje Gligića. ATV

B. C. / ATV

prije 3 sata 43 minute

Cvjetin Gligić (18) iz Bijeljine, koji je uhapšen u akciji "Kopi" zbog sumnje da je zajedno sa više maloljetnika počinio 23 krađe, sproveden je u Okružno javno tužilaštvo u Banja Luci, saznaje ATV.

Gligića će tokom dana ispitati nadležni tužilac koji će potom donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Ukrali i automobil Mercedes

Kako saznajemo osumnjičeni su mahom krali novac, nakit i vrijednije stvari iz parkiranih automobila. Najveću štetu pričinili su u Bijeljini gdje su ukrali automobil Mercedes kojim su se odvezli do Doboja, gdje ga je policija i pronašla. Nakon toga su provalili u pravoslavnu crkvu u Stanarima iz koje su odnijeli novac.

U PU Banja Luka navode da su u okviru akcije ”Kopi” rasvijetljena 23 krivična djela koja su počinjena na području Banja Luke, Doboja i Bijeljine.

- Uhapšen je C.G. zbog sumnje da je zajedno sa više maloljetnika počinio 18 krivičnih djela teške krađe, zatim oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i krađu. U Bijeljini je izvršio tešku krađu, kao i na području opštine Stanari. Materijalna šteta koja je pričinjena izvršenjem navedenih krivičnih djela iznosi oko 115.500 KM, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Ugrožavanje sigurnosti

Dodaje da se osumnjičenom na teret stavlja i ugrožavanje sigurnosti počinjeno na štetu maloljetnika u cilju prikrivanja krivičnih djela za koje je osumnjičen.

-Sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca i tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Naglašavaju da se sve mjere i radnje prema maloljetnicima preduzimaju u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.