TEŠKA NOĆ

Video / Vatrogasci iz Tarčina umalo sletjeli u rijeku zbog odrona u Gunjanima, u Ljubovčićima gasili požar na kući

Dok su išli putem prema Gunjanima došlo je do odrona

Uspjeli skrenuti vozilo. VD Tarčin

B. C.

prije 9 sati 29 minuta

Pripadnici vatrogasnog društva tarčin jučer su se u noći u 03:00 sati zbog obilnih poplava uputili komionom i terenskim vozilom u selo Gunjani u pokušaju da spase majku sa dvoje djece koji su bili na spratu kuće kroz čije prizemlje je proticala nabujala rijeka.

- Dok smo išli putem pored nabujale rijeke, došlo je do odrona na putu , te smo brzom reakcijom uspjeli kamionom odmaknuti, ali kamion je ostao zarobljen, naveli sui z vatrogasnog Društva Tarčin.

Po povratku u bazu izvršili su izviđanje situacije gdje je došlo do plavljenja stambenog prostora u prizemlju porodične kuće zbog začepljenja gradske kanalizacije, te su obavijestili općinsku službu CZ da angažuju službu za pročišćenje.


U jutarnjim satima gasili požar na kući. VD Tarčin

- Nakon toga u šest dobili su dojavu od dispečerskog centra Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) da gori kuća u Ljubovčićima, gdje smo se uputili sa cisternom i kombijem, te se priključili akciji gašenja koju su započeli pripadnici PVJ ispostava Hadžići. Ubrzo nakon toga došla su dva vatrogasna kamiona PVJ ispostave Stup i naš navalni kamion. U akciji je učestvovalo ukupno 17 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila. U požaru je u potpunosti izgorio krov i stambeni prostor na spratu kuće, a spašen je stambeni prostor u prizemlju kuće i kuća koja se nalazila u produžetku- naveli su iz VD Tarčin.

Nakon toga uklonili su oboreno stablo koje je palo na lokalni put koji vodi prema vikend naselju u Šavnicima.

- Još dvije intervencije izvršili smo u Raštelici, tj. ispumpavanje u poplavljenom podrumu kuće i uklanjanje dva drveta koja su se popriječila u koritu rijeke i prouzrokovala izljev i plavljenje pomoćnog objekta.

Veći dio sela Gunjani nedaleko od Tarčina je potpuno odsječen nakon obilnih padavina. Bujične poplave odnijele su tri mosta.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.