ZLOČIN U TUZLI

Komšije u šoku, nije im jasno zašto je Ajša naudila Fatimi

Pored tijela majke pronađena veća količina lijekova, a nađen i konopac kojim se htjela objesiti

Specijalci pronašli tijelo. Avaz

A. Bešić - B. Cerić

prije 4 sata 47 minuta

Specijalci MUP-a Tuzlanskog kantona pronašli su prije dva dana tijelo majke koja se sumnjiči da je 7. oktobra ubila svoju 31-godišnju kćerku u tuzlanskom naselju Tušanj. Njeno tijelo pronađeno je u šumi iznad kuće u naselju Rovine u Tušnju, te kako saznajemo, žena je najvjerovatnije počinila suicid.

Nisu to očekivali

Pored tijela majke pronađena je veća količina lijekova, a prije toga, kako nezvanično saznajemo, ona se pokušala objesiti jer je pronađen i konopac.

U kući su istražioci pronašli majčina dva oproštajna pisma, ali i predmet kojim je, vjeruje se, počinjen zločin, a riječ je o čekiću.

Reporter „Avaza“ bio je na licu mjesta u Tušnju gdje su ekipe MUP-a Tuzlanskog kantona obavljale uviđaj.

Mještani, u nevjerici da se u njihovom naselju desila porodična tragedija, uglavnom su nijemo posmatrali istragu koja je rađena.

Potpuno šokirani događajem pojedine komšije su nam rekle da je riječ o bračnom paru penzionera i njihovoj 31-godišnjoj kćerki Fatimi M. Još ne mogu da vjeruju da je Ajša mogla da naudi svojoj kćerki.

- Sve nas je ovo šokiralo, ne znamo šta bi mogao biti motiv. Nije nam jasno otkud to da dođe, takvo nešto nismo očekivali jer su to dobri ljudi – kazao nam je jedan od komšija.

Naređena obdukcija

Iz Tužilaštva TK nisu željeli potvrditi da je riječ o ubistvu i samoubistvu.

- Prema preliminarnim rezultatima obdukcije tijela tridesetjednogodišnje F. M., koje je pronađeno u porodičnoj kući u naselju Rovine (Tušanj) u Tuzli, smrt je nastupila nasilnim putem. O tačnim uzrocima smrti ćemo biti u mogućnosti obavijestiti javnost nakon prijema pismenog nalaza i mišljenja vještaka obducenta – naveo je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Potvrdio je da je prije dva dana pronađeno tijelo majke djevojke te da je naređena obdukcija.

Prikupljeni tragovi

Izvršeni su pretresi u porodičnoj kući i lokaciji gdje je nađeno tijelo majke. Iz Tužilaštva su naveli da su prikupljeni tragovi koji će biti predmet vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa smrću obje osobe. Istakli su da je istraga u toku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.