POTVRĐENA OPTUŽNICA

Zločin koji je šokirao Banja Luku: Trojica optužena za ubistvo Saše Kisina

Nasmrt ga pretukli jer su mu htjeli ukrasti novčanik

Kuća u kojoj je ubijen Kisin. Facebook

B. C.

prije 14 sati 13 minuta

Okružni sud u Banja Luci potvrdio je optužnicu protiv Dragana Jelače (48) iz Čelinca, Davida Kostića (46) i Valentine Stojanović (20) iz Laktaša zbog teškog ubistva Saše Kisina (49) iz Banja Luke u maju ove godine.

Optužnica Okružnog javnog tužilaštva u Banja luci tereti ih za teško ubistvo počinjeno 13. maja u Banjaluci, a Okružnom sudu u Banjaluci upućen je prijedlog za produženje pritvora Jelači, Kostiću i Stojanovićevoj.

Prema optužnici, optuženi su 13. maja ove godine oko 21 čas u Ulici Jovana Dučića u Banja Luci u napuštenoj kući koju su neovlašćeno koristili, zajedno i po prethodnom dogovoru u namjeri da od oštećenog Saše Kisina oduzmu novčanik sa novcem, nakon verbalnog sukoba, oštećenom zadali povrede po glavi i tijelu, od kojih je kod njega nastupila smrt.

U optužnici se navodi i da je Kisin imao povrede u vidu preloma kostiju lica, krova i osnovice lobanje, prelom rebara, nagnječenje pluća, rascjep jetre i teške povrede slezene usljed čega je nastupio teški traumatski hipovolemični šok, a dan kasnije je od zadobijenih povreda preminuo na UKC RS.

-Dakle, zajedno iz koristoljublja drugog lišili života, čime bi počinili krivično djelo teško ubistvo – navodi se u optužnici, a uz koju je predloženo i da se osumnjičenima produži pritvor do okončanja krivičnog postupka.

Ukoliko se dokaže njihova krivica, prijeti im od 10 godina do doživotne kazne zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.