TRAGEDIJA

Dan žalosti u Visokom i Kiseljaku: Danas posljednji ispraćaj nastradale Sarah Savić

U nesreći su živote izgubili Armin Puščulović (28) i Branka Dusper (21) iz Kiseljaka, te Amina Kardaš (22) i Sarah Savić (20) iz Visokog

Četvero nastradalih u nesreći. Facebook

prije 18 sati 43 minute

U Visokom i Kiseljaku danas je proglašen Dan žalosti zbog gubitka četiri mlada života u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila 10. oktobra u mjestu Dobrinje kod Visokog.

Jedini preživio

Mladi su automobilom Mercedes sletjeli u nabujalu rijeku Bosnu.

U nesreći su živote izgubili Armin Puščulović (28) i Branka Dusper (21) iz Kiseljaka, te Amina Kardaš (22) i Sarah Savić (20) iz Visokog.

Dženaza Arminu Puščuloviću i Amini Kardaš klanjana je u subotu, kada je sahranjena i Branka Dusper.

Na gradskom groblju u Visokom danas, 14. 10., će na vječni počinak biti ispraćena i Sarah Savić.

Policija je saopćila da je 10. oktobra u 01.30 sati, u mjestu Buzić Mahala, pronađen B. M. (22) iz Visokog koji je jedini preživio ovu nesreću.

 Pronađena tijela

On je prevezen u bolnicu i s njim je bilo teško ostvariti komunikaciju, pa se tek dva sata poslije saznalo da je došlo do slijetanja Mercedesa u Bosnu u kojem su pronađena tijela četvero nastradalih.


Počasni krug u Visokom. Visoko.co.ba

Počasni krug

U organizaciji neformalne grupe građana, prijatelja i poznanika, u subotu navečer organiziran je počasni krug od Visokog do Dobrinja za tragično nastradale mlade osobe u teškoj saobraćajnoj nesreći. Na desetine automobila krenulo je u počasni krug, na taj način odajući počast za nastradale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.