UBIJEN POLICAJAC

Sindikat policije USK-a osudio napad u Bosanskoj Krupi

Napad na policijskog službenika napad je i na samu državu, naveode iz Sindikata

Bosanska Krupa. Fena

FENA

prije 8 sati 32 minute

Sindikat policije Unsko-sanskog kantona izrazio je duboku žalost i iskreno saučešće porodici ubijenog policijskog službenika Marana Ozrena, kojeg je sinoć ubio maloljetnik u Policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi. U ovom napadu teško je ranjen i policijski službenik Avdo Hasanović, kojem sindikat želi brz i uspješan oporavak.

-Sindikat policije Unsko-sanskog kantona najoštrije osuđuje ovaj čin i svaki vid napada na policijske službenike, bilo da je riječ o službenicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona ili policijskim službenicima uopće. Ovaj tragičan događaj još jednom nas je podsjetio na opasnosti s kojima se naši službenici suočavaju, izloženi nemilosrdnim napadima napadača s različitim motivima - ističu iz Sindikata policije USK-a.

Apeliraju na nadležne institucije da što hitnije podignu nivo sigurnosti policijskih službenika i zahtijevaju od odgovornih organa promptno procesuiranje izvršioca ovog brutalnog čina u skladu sa zakonskim odredbama. Također, ističu da su najstrože kazne potrebne kako bi se spriječili slični napadi u budućnosti i osigurala odgovarajuća pravda za napadnute policijske službenike.

-Napad na policijskog službenika napad je i na samu državu - naglašavaju iz Sindikata, dodajući da će kao i dosad pružiti svu potrebnu pomoć policijskim službenicima USK-a i punu podršku u primjeni njihovih ovlaštenja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.