SKANDALI

Direktor CBS-a, medijskog giganta, optužen za seksualno uznemiravanje

Lesli Munves ( Foxnews)

Telegraf.rs

4.8.2018

Poznati direktor CBS-a Lesli Munves (Leslie Moonves ) optužen je da se tokom '80-ih godina neprimjereno ponašao prema ženama i da ih je na silu ljubio. 

Šest žena je svoje ispovijesti iznijelo u razgovoru s reporterom Ronanom Farovom prošle sedmice. 

One su samo dolile vatru na svježe optužbe koje su dospjele u javnost prošle godine, ali su odbile da podnesu tužbu jer je slučaj zastario.

Lesli je odbio komentirati ove optužbe koje je objavio Njujorker i fokusirao se na teme oko poslovanja CBS mreže. 

Kako je "LA Tajms" pisao, zvaničnici CBS-a su saznali za istragu. Međutim, kako tužba nije podignuta i kako je sam Lesli obavijestio odbor o istrazi, mreža je angažirala svoje advokate da istraže slučaj.

Kada su zaključili da neće biti daljnje istrage, oni su odlučili da ne poduzimaju nikakve mjere protiv svog šefa korporacije, tako da Lesli za sada ostaje na svom položaju. 

On je čak i istakao da vjeruju da su možda postojali trenuci u prošlosti kada je nekim ženama u njegovom društvu bilo neprijatno.

- To su bile greške i sada se kajem. Uvijek sam razumio i poštovao principe - ne, znači ne - i to nikada nisam zloupotrijebio kako bi nekome naškodio - istakao je on. 

Ono što posebno privlači pažnju jeste da je upravo Lesli pružio veliku podršku pokretu "Me Too", koji se bori protiv seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja.

Čak je bio i osnivač Komisije za seksualno uznemiravanje i unapređivanje ravnopravnosti na radnom mjestu krajem 2017. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.