UKIDANJE MJERA

U Hrvatskoj ugostitelji mogu raditi i nakon 23 sata

I dalje je zabranjeno posluživanje grickalica u zdjelicama po stolovima

Obavezna je dezinfekcija ruku i stolova. Agencije

Fu. M. / Avaz.ba

21.5.2020

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je jučer najnovije preporuke za rad ugostiteljskih objekata u kojima njihov rad više nije ograničen od 6 do 23 sata.

Kafići i restorani sada mogu raditi duže od 23 sata, no ostala epidemiološka pravila ostala su ista pa razmak između susjednih stolova i dalje mora biti najmanje metar i po.

Obavezna je dezinfekcija ruku i stolova, te nije dopušteno zadržavanje za šankom, osim prilikom naručivanja.

I dalje je zabranjeno posluživanje grickalica u zdjelicama po stolovima i na stolovima se ne smiju ostavljati začini.

Uz obavezno dezinfekcijsko sredstvo na ulazu i razmak od 1,5 metra, zatvorene prostore je potrebno redovito prozračivati.

Za zaposlene u ugostiteljskim objektima je obavezno dnevno mjerenje tjelesne temperature u jutarnjim satima, preporučuje se nošenje maski za lice u zatvorenom prostoru i poželjne su jednokratne zaštitne rukavice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.