MINI ŠENGEN

Sporazum Beograda, Skoplja i Tirane: Preko granice samo s ličnom kartom

Najkonkretniji način pomoći je da pokažemo koliko brinemo o zdravlju, koliko nam je stalo da prođemo kroz ovu krizu, rekao Vučić

Sa današnjeg online sastanka. instagram

Fu. M.

9.11.2020

Beograd, Skoplje i Tirana, na online videokonferenciji "mali Šengen" potpisali su u Memorandum o razumijevanju i saradnji u borbi protiv Covida-19. Potpisan je i međudržavni Sporazum Srbije i Albanije o slobodnom kretanju građana sa ličnim kartama.

Memorandum i Sporazum su potpisani u prisustvu predjsednika Srbije Aleksandra Vučića, a potpisali su ih premijeri Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije - Ana Brnabić, Zoran Zaev i Edi Rama, piše RTS.

- Najkonkretniji način pomoći je da pokažemo koliko brinemo o zdravlju, koliko nam je stalo da prođemo kroz ovu krizu. Ta saradnja ide od saradnje u oblasti dobijanja vakcina, do formiranja zelenih transfernih linija, čime će naše bolnice moći da prime albanske i makedonske građane i obrtnuto - rekao je Vučić.

Što se tiče sutrašnjeg Samita u Sofiji, rekao je da smatra da će biti i boljih rezultata što, bude više koordinacije.

- Srbija će podržati Tiranu i Skoplje na evropskom putu i tražiti od EU da krene u pregovore o članstvu sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom - zaključio je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.