UBIO NAJMANJE 13 ŽENA

Umro zloglasni serijski ubica, koronavirus mu je presudio

Prije 10 godina kazna zatvora mu je povećana na doživotnu

Umro zloglasni serijski ubica. Arhiv

L. M.

13.11.2020

Jedan od najnotornijih serijskih ubojica u Engleskoj, Peter Sjutklif (Sutcliffe), umro je u 74. godini života, saznaje Sky News.

Sjutklif, kojem su u Engleskoj dali nadimak The Yorkshire Ripper, ubio je najmanje 13 žena na sjeveru Engleske kasnih 70-ih godina.

Prije 10 godina kazna zatvora mu je povećana na doživotnu, a služio ju je u zatvoru Frankland u okrugu Durham.

Serijskom ubici nedavno je dijagnosticiran Covid-19, ali navodno je odbio tretman kad su ga prebacili u obližnju bolnicu.

Sjutklif je odrasao u zapadnom Yorkshireu, a nakon što je završio školu, radio je više poslova za koje nisu potrebne kvalifikacije, među ostalima i posao grobara.

Vjenčao se 1974. godine, ali vrlo brzo je postao opsjednut prostitutkama. Žene je počeo napadati kasnih 60-ih, ali prvo poznato ubojstvo dogodilo se 1975. kad je ubio 28-godišnju Vilmu Meken (Wilma McCann), majku četvero djece.

U narednim godinama ubio je još četiri žene na sjeveru Engleske, a kako se širila priča o njegovim zločinima, postao je poznat kao Yorkshire Ripper. 

- Uništio je toliko života. Otići će u historiju kao jedna od ljudi u rangu Adolfa Hitlera. Nisu to bile neki pijani napadi, planski je izlazio i ubijao i ubijao i ubijao - rekao je za Sky News Ričard Meken (Richard McCann), sin prve poznate Sjutklifove žrtve.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.