OSTAVIO TRAGOVE

Italijanska policija pronašla mafijaša zahvaljujući kuharskim emisijama

Ljubav prema talijanskoj kuhinji omogućila nam je da slijedimo tragove ostavljene na internetu i društvenim mrežama, stoji u saopćenju italijanske policije

Bjegunac je u ponedjeljak ponovno stigao na italijansko tlo. AFP / Ilustracija

A. J.

30.3.2021

Italijanska policija uspjela je locirati traženog pripadnika zloglasne mafijaške organizacije ’Ndrangheta, a u tome su "karabinjerima" pomogle kuharske emisije koje je mafijaš objavljivao na Jutjubu.

Potraga za raspačavačem droge traje još od 2014., objavila je italijanska policija u ponedjeljak. Traženi okrivljenik je prebjegao u Dominikansku Republiku, gdje je bio poznat samo pod imenom Mark (Marc).

Istražitelji su ga dugo i bezuspješno tražili, jer se u svakodnevnom životu vješto krio. No, napravio je kobnu pogrešku kad je sa suprugom napravio kanal na Jutjubu u kojem se bavio kuhanjem talijanskih specijaliteta.

Iako nikada nije pokazivao svoje lice, policija ga je prepoznala prema tetovažama koje su bile vidljive.

- Ljubav prema talijanskoj kuhinji omogućila nam je da slijedimo tragove ostavljene na internetu i društvenim mrežama - stoji u saopćenju italijanske policije.

Policija Dominikanske Republike je prošlu srijedu uhapsila bjegunca u operaciji vođenoj uz pomoć Interpola, a u ponedjeljak je ponovno stigao na italijansko tlo sletjevši na aerodrom u Milanu, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.