Nakon što ga je povukao iz tvornice u Hannoveru, Volkswagen je jedan od najpopularnijih proizvoda među radnicima odlučio poslati u historiju i zamijeniti ga novim, piše Index.hr.
U pitanju je VW kari kobasica kojih se godišnje proizvede više od sedam miliona.
Odluka je definitivna i omiljena hrana Volkswagenovih radnika se povlači iz kantina u svim fabrikama.
Naime, Volkswagen je odlučio povući ovu kobasicu od svinjetine, ali i sve mesne prerađevine umjesto kojih će se u menzama nuditi isključivo vegetarijanska i veganska jela, a povremeno i riba.
U stvaranju novog menija pomoći će Nils Potthast, šef kuhinje koji se već okitio „Michelinovom zvjezdicom“. Do sada je pripremljeno 400 različitih recepata od kojih će se u ponudi zadržati njih stotinjak. Želja je Volkswagena, jednog od najvećih proizvođača automobila na svijetu, da mu radnici budu zdraviji, ali i da se manje opterećuje okoliš.
Ranije je ova odluka razbjesnila bivšeg kancelara Savezne Republike Njemačke i bivšeg člana kontrolnog vijeća Volkswagena Gerharda Sredera, koji se oglasio na društvenim mrežama.
-Da sam još uvijek član Nadzornog odbora VW-a, ovako nešto se ne bi dogodilo - napisao je i dodao da je svjestan da je vegetarijanska prehrana dobra te da je sam povremeno prakticira, ali da se nikada ne bi trebalo odustati od kobasice.