RUSI BOMBARDIRALI JAVORIV

Britanci pokrenuli istragu: Navodno poginula trojica pripadnika specijalnih snaga u Ukrajini

Desetine ubijenih je u raketnom napadu na vojnu bazu Javoriv nedaleko od ukrajinske granice sa Poljskom, a Britanci su istragu započeli usljed nepotvrđenih izvještaja da među žrtvama ima i bivših pripadnika specijalnih snaga te zemlje

Javoriv nakon ruskog bombardiranja. Twitter

E. Ć.

14.3.2022

Britanci istražuju navodnu pogibiju trojice bivših pripadnika specijalnih snaga koji su učestvovali u ruskim napadima u Ukrajini, navodi Independent.

Desetine ubijenih je u raketnom napadu na vojnu bazu Javoriv nedaleko od ukrajinske granice sa Poljskom, a Britanci su istragu započeli usljed nepotvrđenih izvještaja da među žrtvama ima i bivših pripadnika specijalnih snaga te zemlje.

Podsjetimo, više od 30 projektila pogodilo je trening centar u Javorivu, manje od 24 kilometra udaljenom od poljske granice, naveo je guverner zapadnog regiona Lavov. U tom napadu je poginulo najmanje 30 ljudi, a povrijeđeno ih je još 130.


Britansko ministarstvo odbrane navelo je da ne može da komentariše slučajeve koji se tiču vojnog personala. Inače, Velika Britanija savjetuje svojim državljanima da izbjegavaju putovanje u Ukrajinu, dok je bivšim pripadnicima vojske rečeno da je ilegalno pridruživanje borbi u Ukrajini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.