OGLASIO SE KREMLJ

Rusija upozorava da će evropski naftni embargo "pogoditi sve"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da još mora biti postignut značajan napredak u pregovorima kako bi postojala osnova za mogući sastanak predsjednika Vladimira Putina i njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog

Kremlj: Pregovori između Moskve i Kijeva tek treba da dovedu do bilo kakvog većeg pomaka. Agencije

N. Aj.

21.3.2022

Embargo na uvoz ruske nafte, koji su forsirale neke evropske zemlje zbog "vojne akcije" Moskve u Ukrajini, imao bi direktan utjecaj na sve, saopćio je Kremlj u ponedeljak.

Dok su se ministri vanjskih poslova EU sastali kako bi razgovarali o dodatnim sankcijama Moskvi, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je naftni embargo "odluka koja će pogoditi sve".

Također, saopćeno je da mirovni pregovori između Moskve i Kijeva tek treba da dovedu do bilo kakvog većeg pomaka i pozvao zemlje koje bi mogle utjecati na Ukrajinu da iskoriste svoj utjecaj kako bi Kijev učinili konstruktivnijim u pregovorima.

Obraćajući se novinarima na konferencijskom pozivu, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da još mora biti postignut značajan napredak u pregovorima kako bi postojala osnova za mogući sastanak predsjednika Vladimira Putina i njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.