OLEKSIJ REZNIKOV

Ukrajinski ministar odbrane: Sudit ćemo Rusima u Nirnberškim procesima

Reznikov je rekao da u Buči i Irpinu koje su jučer ukrajinske snage vratile pod svoju kontrolu postoje novi slučajevi za Međunarodni krivični sud

Oleksij Reznikov. AGENCIJE

S. S.

3.4.2022

Ruske snage odgovorne za ubijanje civila u gradovima koje su napale u blizini Kijeva trebale bi odgovarati u suđenjima u nirnberškom stilu, rekao je ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov. Nirnberški proces pokrenuli su saveznici protiv nacističkih ratnih zločinaca nakon Drugog svjetskog rata.

Reznikov je rekao da u Buči i Irpinu koje su jučer ukrajinske snage vratile pod svoju kontrolu postoje novi slučajevi za Međunarodni krivični sud. Podsjetimo, u tim su gradovima nakon povlačenja ruskih snaga pronađena tijela na ulici, neka s rukama vezanim na leđima.

- Mislim da će biti puno dokaza - rekao je Reznikov za Sky News tokom posjete zračnoj bazi Hostomel, sjeverozapadno od glavnog grada i blizu Buče. Zračna baza bila je ključna meta ruskih vojnika prvog dana, ali su ih ukrajinski vojnici uspjeli potisnuti i natjerati na povlačenje.

- Vidjet ćemo Nirnberški proces vjerojatno u Buči i vjerojatno u Irpinu. Ili u Harkovu ili u Mariupolju. Bit će to puno Nirnberškog procesa protiv vojnih zločinaca koji su ovo učinili u našoj zemlji", rekao je ministar obrane.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.