PRVA DAMA UKRAJINE

Zelenska odgovorila Masku: Nadam se da je to bila "slučajna greška"

Mask je izazvao bijes Ukrajinaca kada je u tvitu sugerirao da bi mirovni sporazum između Ukrajine i Rusije trebao uključivati službeno pripajanje Krima Rusiji i održavanje izbora

Olena Zelenska odgovorila Ilonu Masku. Instagram / AP

H. J. I.

3.11.2022

Olena Zelenska, prva dama Ukrajine, rekla je da se nada da je tvit Ilona Maska (Elon Musk) o mirovnom sporazumu za okončanje rata s Rusijom bio "slučajna greška".

Prošlog mjeseca Mask je izazvao bijes Ukrajinaca kada je u tvitu sugerirao da bi mirovni sporazum između Ukrajine i Rusije trebao uključivati službeno pripajanje Krima Rusiji i održavanje izbora pod nadzorom UN-a u četiri regije u Ukrajini pod ruskom okupacijom.

Mask je kasnije demantirao navode da je razgovarao s Vladimirom Putinom prije nego što je iznio plan koji je predstavio kao anketu na Twitteru.


- Podržao je Ukrajinu od prvog dana i zato su mu se Ukrajinci stvarno divili - rekla je Zelenska u razgovoru za Guardian na Web Samitu u Lisabonu.

Dodala je kako svi griješe, i da se nada kako su Maskove riječi bila "slučajna greška".

Suprug Zelenske, predsjednik Volodimir Zelenski, odgovorio je Masku u to vrijeme vlastitom anketom u kojoj je pitao "kojeg Ilona Maskačitatelji više vole: onoga koji podržava Ukrajinu ili onoga koji podržava Rusiju".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.