CRKVA JEHOVINIH SVJEDOKA

Najmanje sedam osoba stradalo u pucnjavi u Hamburgu: Sumnja se i da je počinilac mrtav

Policajci koji su ušli pronašli su ljude koji su bili ozbiljno povrijeđeni vatrenim oružjem, a neki su bili ubijeni

Sa lica mjesta. Screenshot

S. S.

10.3.2023

Policija u Hamburgu smatra napad na crkvu Jehovinih svjedoka u kojoj je stradalo sedam osoba izoliranim incidentom, saopćila je agencija dpa.

Nema naznaka da je počinitelj pokolja u bijegu i mogao bi biti među mrtvima, objavio je Bild pozivajući se na policijske izvore. Policija je kazala da su na licu mjesta našli mrtvu osobu za koju vjeruju da bi mogao biti napadač.

Motivi nepoznati

Motivi napada još uvijek su nepoznati. Nepoznati počinilac ubio je hicima iz vatrenog oružja najmanje sedam, a ranio više osoba u dvorani Jehovinih svjedoka u Hamburgu. Policija je dojavu dobila oko 21:15 sati.

Policajci koji su ušli pronašli su ljude koji su "bili ozbiljno povrijeđeni vatrenim oružjem, a neki su bili ubijeni", rekao je Holgen Ferajn (Vehrein), glasnogovornik policije.

- Policajci su čuli i pucanj s gornjeg dijela zgrade te su se popeli na sprat gdje su također pronašli jednu osobu. Za sada nemamo indicija da je počinitelj pobjegao - dodao je.

Pozvani putem aplikacije

Prethodno je policija pozvala građene putem aplikacije za uzbunjivanja da se sklone na sigurno i ne izlaze iz svojih kuća toliko dugo dok su počinitelj ili počinitelji u bijegu. "Potražite sklonište što je brže moguće", pisalo je u poruci.

U isto vrijeme su građani pozvani da preko društvenih mreža ne šire lažne vijesti. Mjesto napada policija je ogradila i ondje su sada specijalne jedinice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.