MOSKVA

Gorjelo skladište goriva u blizini Krimskog mosta u Rusiji

Incident se dogodio nekoliko dana nakon što se u subotu dronom zapalilo rusko skladište goriva

Požar u Rusiji. Fena

FENA

3.5.2023

Skladište goriva gorjelo je rano u srijedu u blizini ključnog mosta koji povezuje rusko kopno s Krimom, rekao je ruski zvaničnik nekoliko dana nakon što je Moskva okrivila Ukrajinu za napad u kojem je zapaljeno skladište nafte u Sevastopolju.

Crni dim

Plamen i crni dim nadvili su se iznad nečega što je izgledalo kao veliki spremnici s crvenim upozorenjima "Zapaljivo", u videozapisima objavljenim na ruskim društvenim mrežama, iako Reuters nije mogao provjeriti ni izvještaj o požaru ni videozapise.

- Požar je klasifikovan kao požar najvišeg stepena - rekao je Veniamin Kondratyev na Telgramu, guverner regije Krasnodar, koja leži s druge strane Azovskog mora od Ukrajine, te dodajući da nije bilo žrtava.

Glavni put

Kondratjev je rekao da je požar izbio u selu Volna. Zaselak je u blizini Krimskog mosta preko Krimskog tjesnaca, glavnog puta za ruske snage, jer povezuje kopno s poluotokom Krim koji je 2014. pripojen Ukrajini.

Incident se dogodio nekoliko dana nakon što se u subotu dronom zapalilo rusko skladište goriva u krimskoj luci Sevastopolj, što je Moskva nazvala ukrajinskim napadom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.