NAPADNUT OD ZATVORENIKA

Doktor koji je zlostavljao gimnastičarke izboden u zatvoru

Savezna kancelarija za zatvore potvrdila je da je zatvorenik u američkoj kaznionici Kolman na Floridi napadnut u nedjelju poslijepodne

Doktor koji je zlostavljao gimnastičarke. Twitter

D. H.

11.7.2023

Lari Nasar, osramoćeni ljekar američkog tima gimnastičarki koji je osuđen za seksualno zlostavljanje mladih sportistkinja, izboden je više puta nožem od strane drugog zatvorenika. On je u stabilnom stanju, javljaju američki mediji.

Savezna kancelarija za zatvore potvrdila je da je zatvorenik u američkoj kaznionici Kolman na Floridi napadnut u nedjelju poslijepodne, ali je odbio identifikovati zatvorenika zbog zabrinutosti za privatnost i sigurnost.

- Osoblje koje je reagovalo odmah je pokrenulo mjere spašavanja života. Zatvorenika je (osoblje hitne pomoći) prevezlo u lokalnu bolnicu na dalje liječenje i procjenu - rekao je potparol kancelarije, Benjamin O'Kon.

FBI je obaviješten o incidentu, a interna istraga je u toku, dodao je O'Kon, prenosi "Telegraph". Niko od osoblja ili zatvorenika nije povrijeđen, rekao je.

Nasar, koji služi kaznu dugu decenijama nakon što je osuđen 2018., uboden je 10 puta - dva puta u vrat, dva puta u leđa i šest puta u grudi, rekao je Džo Rohas, predsjednik lokalnog sindikata zatvorskih službenika, kako navodi "CNN".

Prema "Associated Pressu", koji je prvi izvijestio o napadu, Nasar je bio u stabilnom stanju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.