MASAČUSETS

Nastavlja se suđenje Brajanu Volšu zbog ubistva supruge Ane

Nakon ubistva on je raskomadao njeno tijelo i pokušao se otarasiti dokaza

Brajan Volš. AP

N. Č.

2.11.2023

Današnje ročište u slučaju Brajana Volša (Brian Walshe), optuženog za ubistvo supruge Ane Volš (Walshe), Beograđanke, obilježit će se predstavljanjem ključnih dokaza, posebno rezultata DNK analize, prenose američki mediji.

Tužilaštvo tvrdi da je Brajan Volš, prvog januara ove godine, ubio svoju suprugu Anu, majku njihove djece, u porodičnoj kući u Kohasetu. Nakon ubistva, prema optužnici, on je raskomadao njeno tijelo i pokušao se otarasiti dokaza. Iako se očekuje da će se tokom današnjeg saslušanja predstaviti rezultati DNK analize, Brajan Volš se najvjerovatnije neće lično pojaviti u sudnici.

Ovaj slučaj privukao je pažnju širom svijeta, a istražitelji su nakon višemjesečne potrage pronašli brojne ključne dokaze. U blizini kuće Brajanove majke otkriveni su ostaci odjeće i nakita koji je Ana nosila kobnog dana. Policija je također pronašla testere za metal i krvlju natopljen tepih koji sadrži biološke dokaze. Ostaci tijela žrtve, prema navodima Tužilaštva, mogli su biti odbačeni na više autobuskih stanica, a postoji sumnja da su možda čak i spaljeni.

Nadamo se da će rezultati DNK analize pomoći u rasvjetljavanju ovog brutalnog zločina. Slučaj ostaje pod budnim okom javnosti i medija dok se očekuje dalji razvoj događaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.