AMERIČKI KANDIDAT

Tramp sebe nazvao spasiteljem: "Glas za Bajdena je put u pakao"

Tramp je na konvenciji pitao slušatelje da zamisle inflaciju i imigraciju nakon još četiri godine Bajdena

Donald Tramp. AP

N. H.

24.2.2024

U govoru konzervativcima bivši američki predsjednik Donald Tramp (Trump) oslikao je mračnu sliku razorene Amerike, prema dijelovima govora do kojih je došao Axios. 

Tramp je sebe predstavio kao kočnicu "Bajdenovog (Biden) brzog puta do pakla". 

Na dan zatvaranja Konzervativne konferencije u Okson Hilu, Tramp je propovijedao viziju sebe kao spasitelja. 

- Prije četiri godine rekao sam vam da bi, ako bi pokvareni Džo Bajden došao u Bijelu kuću, naše granice bile ukinute, naša bi srednja klasa bila desetkovana, a naše bi zajednice bile pogođene krvoprolićem, haosom i nasilnim zločinima.

Pokvareni Džo i njegovi pristaše zarobili su vas u ekspresnom vlaku koji juri prema propasti i ropstvu. Glas za Trampa vaša je karta natrag u slobodu. To je vaš putovnica iz tiranije. I to je vaš jedini bijeg s brzog puta Džoa Bajdena u pakao - rekao je Tramp.

Inflacija i imigracija

Tramp je na konvenciji pitao slušatelje da zamisle inflaciju i imigraciju nakon još četiri godine Bajdena. Tvrdi da bi svijet bio haotičan, a ulice opasne.

- Uspjeh bez presedana Sjedinjenih Američkih Država bit će moja konačna i apsolutna osveta - kaže Tramp.

Bivši američki predsjednik sebe naziva borcem za slobodu protiv korumpiranog političnog sistema, te da pobjeda Bajdena "donosi ono najgore".

Ipak, stvarni svijet izgleda malo drugačije od onoga što zamišlja Tramp. Nasilni kriminal se smanjio pod Bajdenom, prema podacima FBI-a.

Glavni državni advokat Merik Garland rekao je da bi podnio ostavku ako bi Bajden od njega zatražio da poduzme mjere protiv Trampa.

Poređenje s Kinom

Nil Irvin (Neil Irwin) iz Axiosa napisao je da je američka ekonomija rasla brže od bilo kojeg konkurenta prošle godine, uz veliku razliku, i da je na putu da to učini i ove godine.

 - Kineska špijunaža kida utrobu našoj zemlji — ali u međuvremenu je naša klasa nacionalne sigurnosti opsjednuta nadziranjem, cenzuriranjem, manipuliranjem i kontrolom građana koji poštuju zakon. Ove agencije bi nas trebale štititi od komunističke Kine - a ne pretvarati nas u komunističku Kinu - kazao je Tramp, pa nastavio:

- U isto vrijeme, proći će dani kada su druge zemlje uzimale našu pomoć i zaštitu jednom rukom, dok su krale naše poslove i ostavljale američke radnike na otpadu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.