SEZONA ŽETVE

Stotine kombajna sinhronizirano žanje na nepreglednim poljima turske “riznice žitarica“

Sezona žetve na ovim poljima počela je početkom mjeseca, od kada na poljima neprekidno radi 229 kombajna, 128 kamiona i 1.200 radnika

Sezona žetve - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7
Anadolija

prije 7 dana

Sezona žetve pšenice na nepreglednim poljima Poljoprivrednog dobra Ceylanpınar na jugoistoku Republike Turkiye donijela je bogat rod, a snimci rada na zlatnim poljima na ponos su vrijednim ratarima koji su to čekali cijelu sezonu, javlja Anadolu.

Riječ je o Poljoprivrednom dobru koje djeluje pri Generalnoj direkciji poljoprivrednih preduzeća (TIGEM) Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Republike Turkiye, a koja poljoprivredne aktivnosti provodi na poljima površine od 1.633.000 dunuma.

To je najveće poljoprivredno imanje u Republici Turskoj i jedno od većih u svijetu, a poznato je i kao “riznica žitarica“ jer se na njemu uzgajaju pšenica, ječam, leća, kukuruz, pistaći, suncokret, stočni grašak i druge poljoprivredne kulture.

Sezona žetve na ovim poljima počela je početkom mjeseca, od kada na poljima neprekidno radi 229 kombajna, 128 kamiona i 1.200 radnika.

Žetva pšenice vrši se pedantno kako bi se minimizirali gubici žitarica. Cilj je da se žetva pšenice u preduzeću završi u roku od 15 dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.