PREDSJEDNIK SAD

Nakon debate: Prestižni američki list New York Times pozvao Bajdena da se povuče iz utrke za Bijelu kuću

Članovi Demokratske stranke također su doveli u pitanje Bajdenovu sposobnost da preuzme novi mandat

New York Times opisao je Bajdena kao „sjenu vođe“. Platforma X

Z. K.

prije 2 dana

Uredništvo prestižnog američkog lista New York Timesa pozvalo je u petak predsjednika Džo Bajdena (Joea Bidena) da se povuče iz utrke za Bijelu kuću nakon njegove katastrofalne debate protiv Donalda Trampa (Trump).

Gutao riječi

U uvodnom članku objavljenom u petak navečer pod naslovom „Da bi služio zemlji, predsjednik Bajden mora napustiti utrku“ za Bijelu kuću, New York Times opisao je Bajdena kao „sjenu vođe“, nakon što je 81-godišnji predsjednik „pao na vlastitom ispitu“.

Neprepoznatljiv, Bajden gutao je riječi, nije dovršavao pojedine rečenice i gledao je u prazno tijekom televizijskog dvoboja u četvrtak protiv svog republikanskog prethodnika i protukandidata na izborima u studenom.

- Bajden je bio predsjednik vrijedan divljenja. Pod njegovim vodstvom, država je napredovala i počela se suočavati s nizom dugoročnih izazova, a rane koje je otvorio Tramp počele su zacjeljivati. Ali najveća usluga koju bi Bajden danas mogao pružiti javnosti bila bi objava da se neće kandidirati za reizbor - napisao je New York Times.

Vrijednost medija

Uredništvo New York Timesa čine ugledni urednici i treba odražavati vrijednosti medija.

Članovi Demokratske stranke također su doveli u pitanje Bajdenovu sposobnost da preuzme novi mandat, što je izazvalo buru unutar stranke, ali je Bajden u petak rekao da može „obaviti posao“, dobivši podršku dvojice svojih prethodnika Baraka Obame (Barack) i Bil Klintona (Billa Clintona).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.