HRVATSKA

U Slavonskom Brodu blagoslovljena grobnica za nerođene

Grobnica je namijenjena ukopu prerano preminule, nerođene i pobačene djece, izvještava Informativna katolička agencija

Pranjić je zahvalio svima koji su pridonijeli izgradnji grobnice. IKA

Z. K.

29.6.2024

U Slavonskom Brodu jučer je na gradskom groblju blagoslovljena nova "grobnica za nerođene", na kojoj stoji natpis "Svetost života". Grobnica je namijenjena ukopu prerano preminule, nerođene i pobačene djece, izvještava Informativna katolička agencija (IKA).

Blagoslov je predvodio duhovnik Udruženja Betlehem i župnik brodske Župe Svete obitelji, Domagoj Lacković. IKA također izvještava da je tok izgradnje ove, sedme grobnice u Hrvatskoj predstavio sekretar Udruženja Betlehem Branimir Pranjić.

- Finansiramo se isključivo od donacija fizičkih osoba i projekata. Jedan od naših glavnih apostolata je da se svako začeto dijete rodi, a tome pridonosimo konkretnim djelovanjem -kazao je Pranjić.

Pranjić je zahvalio svima koji su pridonijeli izgradnji grobnice. Kako navodi Informativna katolička agencija na grobnici se nalazi simbol "nerođenog djeteta, nevinog mučenika suobličenog s Kristovom mukom". Pranjić je rekao da je cilj ovog projekta omogućiti roditeljima koji su izgubili začeto dijete dostojanstven ukop te mjesto gdje mogu tugovati i moliti se.

Lacković izjavio je da grobnica, za razliku od drugih, neće otkrivati identitet pokopanih ni njihova imena, godine rođenja, spol ili društveni status.

- Ovo mjesto nas poziva da budemo hrabri i da se odreknemo svoje udobnosti i prava, jer život nije borba za vlastitu udobnost i prava. Daje nam do znanja da životi drugih nisu prijetnja našoj udobnosti ili pravima - rekao je Lacković.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.