KRATKO ODGOVORIO

Bajden: Ne odlazim

Bijela kuća sada tvrdi da Bajden nije bio na ljekarskom pregledu od februara, ali je od tada redovno odlazio ljekaru na kratke preglede

Bajden: Možete računati na mene. Platforma X

Z. K.

prije 3 dana

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) rekao je da "nema namjeru otići", suočen s pozivima mnogih demokrata da prekine svoju kandidaturu za ponovni izbor, koristeći proslavu Dana nezavisnosti da uzvrati na sumnje u svoju izdržljivost i mentalnu oštrinu.

Loš nastup

Na prijemu jedna je osoba iz publike uzviknula: "Nastavite se boriti! Trebamo vas!" američkom predsjedniku koji je odgovorio: "Možete računati na mene. Nemam namjeru otići", ponavljajući svoje obećanje da će ostati u utrci unatoč sve glasnijim pozivima da se povuče.

Bajden rekao je saradnicima i liderima Demokratske stranke da je posjetio ljekara nakon lošeg nastupa u prošlosedmičnoj debati s Donaldom Trampom (Trump), što je u suprotnosti s ranijim izjavama Bijele kuće o njegovoj medicinskoj skrbi, javlja NBC.

Predsjednik se preksinoć sastao i s demokratskim guvernerima te se suočio s pitanjima o poraznoj izvedbi na debati. Na pitanje je li dobio ljekarsku skrb nakon debate, priznao je okupljenima da ga je pregledao ljekar i da je sve u redu, prema dva izvora NBC-ja.

Šta je istina

Nekoliko sati ranije, tiskovna sekretarica Bijele kuće Karine Jean-Pierre izjavila je da Bajden nije bio podvrgnut nijednom ljekarskom pregledu od februara, kada je posljednji put bio na temeljitom ljekarskom pregledu te odradio nekoliko testova.

Bijela kuća sada tvrdi da Bajden nije bio na ljekarskom pregledu od februara, ali je od tada redovno odlazio ljekaru na kratke preglede, uključujući i onaj nakon debate s Trampom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.