POSLJEDICE SKANDALA

Stormi Danijels tvrdi: "Zbog skandala s Trampom imala sam spontani pobačaj"

Stormi se tada, kaže, suočavala s prijetnjama

AP

D. R.

12.7.2024

Bivša glumica filmova za odrasle Stormi Danijels (Stormy Daniels) izjavila je da su je posljedice skandala povezanog s Donalndom Trampom (Trump) "fizički uništile".

U podcastu "Daily Maila Everything I Know About Me" rekla je da je "emocionalno i fizički" patila nakon što se 2018. počelo pisati da je imala aferu s bivšim američkim predsjednikom. Otkrilo se tada i da je Tramp pokušao kupiti njenu šutnju neposredno prije predsjedničkih izbora 2016. godine. Stormi se tada, kaže, suočavala s prijetnjama.

Niz optužbi

Uznemiravanje je, kaže, prerasno u "nešto zastrašujuće" nakon što je Tramp godine optužen za potplaćivanje Danijels. 

- Kada su optužbe isplivale u javnost, ne samo da sam imala spontani pobačaj, već sam izgubila menstruaciju - priznala je 45-godišnja Stormi. Skandal je, kaže, bila ostavila iza sebe, ali zbog optužbi iz 2023. sve je opet postalo haotično.

Naglasila je da se bojala za svoju sigurnost i sigurnost svoje porodice. 

- Ovaj put je možda bilo manje prijetnji, ali su bile mračnije, bile su stvarne. Slali su mi moju adresu ili sliku moje kuće govoreći mi da će me silovati i ubiti. Namjeravali su vezati moju kćerku i natjerati je da gleda kako me siluju - otkrila je.

Detaljno opisala susret

Podsjetimo, bivša pornozvijezda rekla je da je imala seksualnu vezu s bivšim predsjednikom i da je primila 130.000 dolara prije predsjedničkih izbora 2016. godine u zamjenu za to da ne govori o svom susretu s Trampom, koji niječe da se to dogodilo. Tramp je još 2018. godine rekao novinarima da nije znao ništa o isplati Danijels, ali ona je te iste godine sve detaljno opisala u svojoj knjizi.

Advokat je navodno prvo potplatio Danijels svojim novcem, a Tramp mu je to navodno naknadno vratio. Bilo je nagađanja da je novac koji je Tramp dao bio onaj iz predsjedničke kampanje, ali on je to negirao. Izricanje kazne bivšem predsjedniku bilo je predviđeno za 11. jula, no odgođeno je do 18. septembra. On je ranije rekao da bi prihvatio kućni pritvor ili zatvor, ali da bi to javnosti bilo teško prihvatiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.