PALESTINSKI FOTOREPORTER

Oglasio se Motaz Azaiza: Preplavila me ljubav Bosanskog naroda, njihova podrška Palestini

Kao što je postojao neki oblik pravde nakon genocida u Srebrenici, neću prestati pokazivati svijetu našu istinu, napisao je Motaz

Motaz boravio u BiH. Instagram

Z. K.

15.7.2024

Palestinski fotoreporter Motaz Azaiza, čije su fotografije iz ratom razorenog Pojasa Gaze obišle svijet, oslikavajući patnje i stradanje tamošnjeg naroda, oglasio se nakon posjete u Bosni i Hercegovini. 

Tokom svog boravka učestvovao je na konferenciji o genocidu, a posjetio je i Memorijalni centar Potočari, na dan obilježavanja 29. godišnjice od genocida u Srebrenici.

Emotivnom porukom obratio se svojim pratiteljima nakon završetka posjete te kazao kako je imao priliku da boravi u Sarajevu, BiH, i posjeti Srebrenicu. Posebnu impresiju na njega je ostavila podrška naroda BiH.

- Pričao sam o patnji mog naroda i istraživao paralele između genocida koji se trenutno dešava u mojoj domovini, Gazi, od izraelske okupacije i masakru u Srebrenici na međunarodnoj sesiji naziva „Od Balkana do Gaze: kritičko ispitivanje genocida".

Dijelimo istu bol i tjeskobu. Preplavila me ljubav Bosanskog naroda, njihova podrška Palestini i njihova solidarnost s nama. Hvala vam za svu ovu ljubav.

Kao što je postojao neki oblik pravde nakon genocida u Srebrenici, neću prestati pokazivati svijetu našu istinu i da smo ljudska bića koja traže svoju slobodu kao i govoriti o Gazi i Palestini dok ne bude pravde i mira za moj narod. Pravda tek dolazi - napisao je Motaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.