POTPREDSJEDNIČKI KANDIDAT

Vens najavio: Tramp će razgovarati s Rusijom o kraju rata u Ukrajini

Donald Tramp je obećao da će ići na razgovore s Rusijom i Ukrajincima kako bi brzo riješili ovo pitanje, kazao je Vens

J. D. Vance. Facebook

D. H.

16.7.2024

Ako Donald Tramp (Trump) pobijedi na izborima, razgovarat će s Rusijom o okončanju sukoba u Ukrajini, rekao je republikanski potpredsjednički kandidat Dž. D. Vens (J. D. Vance) u intervjuu za Fox News.

- Donald Tramp je obećao da će ići na razgovore s Rusijom i Ukrajincima kako bi brzo riješili ovo pitanje kako bi se Amerika mogla usredotočiti na pravi problem, a to je Kina - rekao je Vens.

Prema Vensu, time će se izbjeći rizik od eskalacije i nuklearnog rata. Političar se, govoreći o višemilijarderskim izdacima Vašingtona za pomoć Ukrajini, zapitao koji je cilj koji SAD pokušava postići.

Istodobno, Vens nije odgovorio na pitanje RIA Novosti o tome kako bi Vašington trebao komunicirati s Moskvom, ali je obećao da će pod Trampovom administracijom "svima biti bolje".

Konvencija Republikanske stranke dan ranije imenovala je Vensa za potpredsjedničkog kandidata. Tramp je ranije objavio da ga je izabrao.

Političar je poznat po tome što je opširno govorio o sukobu u Ukrajini, kritizirajući američku vojnu pomoć toj zemlji vrijednu više milijardi dolara i pozivajući na pregovore s Rusijom. Rekao je da je proglašeni cilj Kijeva o vraćanju granica iz 1991. nerealan, te da rješenje zahtijeva osiguranje ukrajinske neutralnosti i zamrzavanje teritorijalnih sporova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.