VIŠE OD 30 NESTALO

U urušavanju mosta u Kini nakon poplava poginulo najmanje 11 ljudi

Veliki dijelovi sjeverne i središnje Kine od utorka su pogođeni kišama koje su uzrokovale poplave i značajnu štetu

Urušio se most. Xinhua

FENA

20.7.2024

Najmanje 11 osoba je poginulo, a više od 30 se vodi kao nestalo nakon što se most na autocesti djelomično srušio tijekom olujnih kiša na sjeverozapadu Kine.

Most preko rijeke u gradu Shangluo u pokrajini Shaanxi srušio se u petak navečer zbog iznenadnog pljuska i bujičnih poplava, priopćile su vlasti provincije.

BBC prenosi da su spasilački timovi izvukli nekoliko vozila koja su pala u rijeku, a prema vlastima akcija spašavanja je još u tijeku. Kineski predsjednik Xi Jinping pozvao je na sveobuhvatne napore da se pronađu oni koji se još uvijek vode kao nestali.

11 mrtvih pronađeno je u pet automobila koji su izvučeni iz rijeke. Smatra se da je još 20 vozila palo u vodu, javljaju državni mediji. Video i slike novinske agencije Xinhua pokazuju djelomično potopljeni dio mosta s teškom riječnom vodom koja nadire oko njega. Prema Xinhui, dužnosnici su na mjesto događaja poslali 736 vatrogasaca, 18 čamaca i 32 bespilotne letjelice.

U petak je najmanje pet ljudi poginulo u poplavama i klizištima u drugom dijelu pokrajine. Veliki dijelovi sjeverne i središnje Kine od utorka su pogođeni kišama koje su uzrokovale poplave i značajnu štetu. Državni mediji izvijestili su da je najmanje pet osoba poginulo, a osam ih se vodi kao nestale nakon što su kiše izazvale poplave i odrone blata u gradu Baoji u Shaanxiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.