BIVŠI PREDSJEDNIK SAD

Tramp će ići na razgovor u FBI u sklopu istrage u vezi s atentatom

Razgovori sa žrtvama rutinski su dio kaznenih istraga, ali nisu obavezni

FBI želi dobiti njegovu perspektivu o onome što je vidio. AP

E. Ag.

29.7.2024



Bivši američki predsjednik i republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp (Trump) pristao je na razgovor u FBI-u u sklopu istrage u vezi s atentatom na njega ranije ovog mjeseca, objavio je dužnosnik agencije, prenosi CNN.

Razgovori sa žrtvama rutinski su dio kaznenih istraga, ali nisu obavezni.

- Razgovor s bivšim predsjednikom bit će u skladu s bilo kojim drugim razgovorom sa žrtvom koji radimo -rekao je novinarima Kevin Rojek, specijalni agent zadužen za terenski ured FBI-a u Pitsburgu. FBI želi "dobiti njegovu perspektivu o onome što je vidio, baš kao i svaki drugi svjedok zločina".

- To je standardni razgovor sa žrtvom, kao što bismo učinili za bilo koju drugu žrtvu zločina pod bilo kojim drugim okolnostima - rekao je Rojek.

Istražitelji FBI-a nastavljaju pokušavati otkriti motiv 20-godišnjeg atentatora na Trampa, Tomasa Metjua Kruksa (Thomas Matthew Crooks). Kruks je 13. jula pucao na Trampa s krova zgrade, u blizini mjesta gdje se održavao Trampov izborni skup. Pritom je ubio jednog gledatelja, a Trampa je ranio u uho. Agenti tajne službe ubili su Kruksa u razmjeni vatre.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.