PREDSJEDNIČKI IZBORI

Tramp: Vjerovatno ću učestvovati u debati s Haris, ali imam razloge i da to ne uradim

Tramp je također rekao da su javnosti poznati stavovi oba kandidata o svim pitanjima

Donald Tramp i Kamala Haris. Instagram

D. H.

30.7.2024

Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp izjavio je danas da će vjerovatno učestvovati u debati s najizglednijim kandidatom demokrata Kamalom Haris, ali je ostavio i mogućnost da to ne uradi.

- Odgovor je da, vjerovatno ću učestvovati u debati, ali također mogu da iznesem argumente da to ne uradim - rekao je Tramp za Foks njuz, a prenosi portal Hil.

Kao argumente za neučestvovanje u debati on je naveo da vodi u anketama, iako, kako portal piše, istraživanja pokazuju tijesnu trku između Trampa i Kamale Haris.

Tramp je također rekao da su javnosti poznati stavovi oba kandidata o svim pitanjima.

Tramp i tadašnji najizgledniji kandidat demokrata, aktuelni predsjednik Džo Bajden, dogovorili su se za dvije debate, od kojih je jedna održana 27. juna, a druga bi trebalo da bude 10. septembra.

Domaćin bi trebalo da bude Ej-Bi-Si njuz (ABC News).

Bajden se povukao iz predsjedničke trke početkom mjeseca, a Haris je obezbijedila podršku dovoljnog broja delegata da bude kandidat demokrata, prenosi Tanjug.

Konvencija demokrata na kojoj će biti proglašen zvanični kandidat stranke bit će održana od 19. do 22. augusta u Čikagu.

Haris je ranije izjavila da je spremna za debatu s Trampom, a on je prvo rekao da će "apsolutno" učestvovati u bar jednoj debati s Kamalom Haris prije izbora.

Njegova kampanja je kasnije, međutim, saopćila da on neće pristati na debatu s Harisom "sve dok demokrate zvanično ne odluče o svom kandidatu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.