SVE PRIZNAO

U Turskoj uhapšen Kosovar optužen za suradnju s Mossadom

Kosovska ministrica pravosuđa Albulena Haxhiu je na konferenciji za novinare u utorak kazala da su kosovske vlasti dobile pitanja iz Turske

Hapšenje u Turskoj. Fena

FENA

3.9.2024

 Turska policija uhitila je državljanina Kosova Liridona Rexhepija za kojeg se sumnja da je surađivao s izraelskom obavještajnom agencijom Mossad u Turskoj.

Rexhepija se optužuje da je novcem financirao operativce Mossada u Turskoj, a i kosovske vlasti su priopćile da ih je Turska službeno obavijestila o njegovom uhićenju.

Rexhepi je u Tursku ušao 25. kolovoza, a priveden je prošlog petka i tijekom ispitivanja priznao da je vršio transfere novca.

Kosovska ministrica pravosuđa Albulena Haxhiu je na konferenciji za novinare u utorak kazala da su kosovske vlasti dobile pitanja iz Turske u vezi s ovim slučajem.

"S tim u vezi, poslana su nam i pitanja o predmetnom slučaju kada sam ulazila na ovu konferenciju i zbog osjetljivosti problema, jer su te informacije općenito osjetljive, posebno kada se informacije daju bez odgovarajuće akcije, zatražila sam od direktora Odjela da me obavijesti samo o pitanjima koja mogu biti iznesena u javnosti", rekla je ona i dodala da će kasnije tijekom dana Ministarstvo pravosuđa dati dodatne informacije o slučaju te dodala da je pravna suradnja između Kosova i Turske dobra.

Turske vlasti su od siječnja uhitile više osoba, uključujući privatne istražitelje, pod optužbom da su prikupljali podatke o pojedincima, uglavnom Palestincima koji žive u Turskoj, i slali podatke izraelskoj obavještajnoj službi, podsjeća Radio Slobodna Europa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.