SUKOBI

Petero ubijenih u izraelskim napadima na Zapadnoj obali

Izrael je proveo velike napade na teritoriju tokom prošle sedmice, za koje navodi da su usmjereni na razbijanje oružanih grupa i sprečavanje napada

AP

FENA

5.9.2024

Palestinski zdravstveni zvaničnici saopćili su u četvrtak da je u izraelskim napadima na okupiranoj Zapadnoj obali ubijeno pet osoba, uključujući sina poznatog zapovjednika tokom drugog palestinskog ustanka.

Izrael je proveo velike napade na teritoriju tokom prošle sedmice, za koje navodi da su usmjereni na razbijanje oružanih grupa i sprečavanje napada. Palestinci strahuju od širenja rata u Gazi.

U udarima tokom noći u gradu Tubasu na sjeveru Zapadne obale ubijeno je pet osoba, uključujući Mohammeda Zubeidija, saopćilo je u četvrtak palestinsko ministarstvo zdravstva.

Njegov otac, Zakaria Zubeidi, bio je poznati zapovjednik tokom drugog palestinskog ustanka početkom 2000-ih i sudjelovao je u rijetkom bijegu iz zatvora 2021. prije nego što je uhapšen i vraćen u zatvor nekoliko dana kasnije.

Izraelska vojska saopćila da je izvela tri zračna napada u Tubasu na borce koji su prijetili njenim pripadnicima, prenosi AP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.