ŠEF OPERATIVE

Bivši obavještajac o eksploziji pejdžera: Ovo je veliki šamar Hezbolahu, ali i Iranu

Ovaj napad vrlo oštar i izravan udarac na sposobnost Hezbolaha

Panika na ulicama Libana jučer. Anadolija

N. Aj.

18.9.2024

Bivši obavještajac i šef operative u SOA-i Ante Letica govorio je za HRT o jučerašnjoj eksploziji pejdžera u Libanu, u kojem je poginulo 11 ljudi, a ranjeno više od 4.000 pripadnika Hezbolaha. Pretpostavlja se da iza napada stoji Izrael.

- Ovo je akcija koja je sigurno trajala dugo i dugo je planirana. Rezultirala je vrlo ozbiljnim napadom na strukturu Hezbolaha u Libanu. Ima puno mrtvih, ranjenih, iskasapljenih. Ako maknemo empatiju sa strane, radi se vrlo okrutnom, beskompromisnom ratu Hezbolaha i Izraela. Taj rat traje dugo, a ovo je šamar Hezbolahu i njihovom vodstvu, ali i Iranu i svim strukturama koje djeluju na tom području - kazao je Ante Letica.

Ante Letica. HRT

Smatra da je riječ tek o početku koji će rezultirati drugim akcijama "o kojima ćemo nažalost tek pričati".

Komentirajući podatak da bolnice u Libanu nisu mogle primiti sve ranjene, njih 4.000, Letica je kazao kako se paravojni Hezbolah dosad uspješno suprotstavljao Izraelcima te da je ovaj napad vrlo oštar i izravan udarac na sposobnost Hezbolaha.

- Hezbolah, Iranci i Sirijci svjesni su nadmoći izraelske obavještajne zajednice, vojske i specijalni službi. Sigurni su da ih Izraelci putem mobitela i drugih sredstava kontroliraju i da na neki način biraju i ciljeve. Zato su prešli na pejdžere. Izraelci su vjerojatno ušli u jedan dio lanca proizvodnje, distribucije i prodaje i napravili diverziju koja je stvarno filmska, objasnio je Letica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.