IZRAELSKI PREMIJER

Oglasio se Netanjahu: Naši ciljevi su jasni, naše akcije govore za sebe

Netanjahu nije iznio detalje o napadu na južno predgrađe Bejruta, poznato i kao Dahieh, sjedište Hezbolaha

Netanjahu: Oglasio se nakon tri dana haosa u Libanu. Anadolija

Anadolija

prije 7 sati 57 minuta

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu (Netanyahu) izjavio je u petak da su ciljevi njegove zemlje jasni i da akcije govore same za sebe, što je njegova prva izjava nakon vazdušnog napada na južno predgrađe Bejruta, javlja Anadolu.

- Naši ciljevi su jasni, a naše akcije govore same za sebe -  objavili su iz Ureda premijera na društvenoj mreži X.

Netanjahu nije iznio detalje o napadu na južno predgrađe Bejruta, poznato i kao Dahieh, sjedište Hezbolaha.

Ministarstvo zdravlja Libana saopštilo je da je broj ubijenih u izraelskom napadu u petak na južno predgrađe Bejruta povećan na 14, dok je 66 osoba povrijeđeno, od kojih je devet u kritičnom stanju.

Izraelska vojska tvrdi da je u napadu dronom u južnom predgrađu Bejruta ubila Ibrahima Akila (Aqil), za kojeg je navela da je bio šef operacija Hezbolaha i de facto komandant Radwan snaga.

U utorak i srijedu, 37 ljudi je poginulo, a više od 3.250 je povrijeđeno u seriji eksplozija pejdžera i voki-toki uređaja u Libanu.

Libanska vlada i Hezbollah optužili su Izrael da je izveo napad. Hezbollah je obećao osvetu, a Izrael nije komentarisao optužbe.

Ovi napadi izazvali su eskalaciju prekograničnog rata Izraela i Hezbollaha koji je počeo nakon pokretanja smrtonosne ofanzive Izraela u Pojasu Gaze, u kojoj je poginulo skoro 41.300 ljudi, uglavnom žena i djece.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.