DISCIPLINSKE MJERE

Istraga američke Tajne službe otkrila rupe u komunikaciji i nedostatak marljivosti

Vršilac dužnosti direktora Tajne službe Ronald Rou mlađi izjavio je da je došlo do opuštanja koje je dovelo do kršenja sigurnosnih protokola

Pripadnici Tajne službe nakon atentata na Trampa. AP

N. Aj.

prije 2 sata 35 minuta

Istraga američke Tajne službe otkrila je "rupe" u komunikaciji i nedostatak marljivosti uoči pucnjave 13. jula na mitingu kandidata republikanaca na predstojećim predsjedničkim izborima Donalda Trampa (Trump) u Batleru, u Pensilvaniji, u kojem je bivši predsjednik ranjen u uho, a jedan učesnik skupa ubijen.

Vršilac dužnosti direktora Tajne službe Ronald Rou mlađi (Rowe) izjavio je da je došlo do opuštanja koje je dovelo do kršenja sigurnosnih protokola i da će disciplinske mjere biti preduzete po potrebi, preneo je Reuters.

Tomas Metju Kruks (Thomas Matthew Crocks) izveo je atentat na Donalda Trampa na skupu u Batleru, u Pensilvaniji 13. jula.

Nešto manje od dva mjeseca kasnije, pokušano je ubistvo bivšeg predsjednika SAD.

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa Rajan Vesli Raut (Ryan Wesley Routh) uhapšen je nedugo nakon što je pobjegao pošto su agenti Tajne službe otvorili vatru na njega jer je uperio poluautomatsku pušku ka golf klubu bivšeg predsjednika Donalda Trampa u Vest Palm Biču na Floridi, dok je Tramp igrao golf.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.