ZAKUHAVA SE KAMPANJA

Kamala Haris nije koristila materijal protiv Trampa koji je dobila od iranskih hakera protiv Trampa

Trampov tim traži da javno objave materijal koji su dobili od hakera bez obzira na to da li je on iskorišten ili ne

Kamala Haris. Instagram

N. Aj.

prije 4 sata 3 minute

Iz kampanje Kamale Haris (Harris), potpredsjednice SAD i kandidatkinje Demokratske stranke na predstojećim izborima koji će biti održani početkom novembra, saopćili su da nisu koristili ništa od materijala koji je stigao od iranskih hakera.

Federalni istražni biro (FBI), ranije je saopćio da su hakeri povezani sa Iranom provalili u mejl adrese povezane sa kampanjom Donalda Trampa (Trump), bivšeg predsjednika i kandidata Republikanske stranke.

Kako je prenio ABC News, hakeri su prikupljeni materijal poslali još predstavnicima kampanje Džoa Bajdena ( Joe Biden), aktuelnog šefa Bijele kuće, prije nego što je ovaj odustao od kandidature, a nakon lošeg nastupa u debati protiv Trampa.

Iz Trampove kampanje su u srijedu tražili više informacija od tima Kamale Haris, uključujući i to da javno objavi materijal koji su dobili od hakera bez obzira na to da li je on iskorišten ili ne.

- Nismo koristili te materijale - poručili su iz Kamalinog tima.

Iz kampanje potpredsjednice Amerike odbili su da navedu da li će ili ne poslušati zahtjev koji su poslali iz Trampovog tima.

Podsjećamo, početkom ovog ljeta, iranski hakeri su pojedincima povezanim s tadašnjim kandidatom Bajdenom slali poruke koje su "sadržale izvode iz ukradenog materijala iz kampanje bivšeg predsjednika Donalda Trampa". 

Te informacije su potvrdili Federalni istražni biro (FBI) i druge obavještajne agencije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.