O NAPADIMA

Hezbolah: Vatra otpora pali Haifu, Tel Aviv i nastavit će bombardovati položaje okupacione vojske na granici

Ističu da su operacije izvedene uz koordinaciju svih sektora Hezbolaha te istakli kako je gubitke doživjela i izraelska pješadija

Hezbolah. AP

S. S.

prije 3 sata 35 minuta

Hezbolah se oglasio povodom novih napada na Izrael koje vrše od petka. Oni su kazali da su napali vojnu infrastrukturu Izraela.

Naveli su da su u znak podrške palestinskom narodu jučer raketama gađali vojnu bazu kod Haife.

- Spremni smo braniti svoju zemlju ponosnu i potlačene ljude. Sličan napad pokrenuli smo na bazu protuzračne odbrane "Kiryat Elazar" zapadno od grada Haife i pogodili sve ciljeve. Otpor je također bombardovao bazu vojne industrije "Zovolon" raketnim bacačem u sjevernoj oblasti Haife. Gađali smo i komunikacijske baze izraelske vojske - naveli su.

Ističu da su operacije izvedene uz koordinaciju svih sektora Hezbolaha te istakli kako je gubitke doživjela i izraelska pješadija.

- Tokom pokušaja izraelskih pješadijskih snaga da se infiltriraju na teritoriju Libana iz pravca mjesta Ramieh, gađani su vođenim projektilom te su brojni pripadnici ubijeni. Vatra otpora pali Haifu, Tel Aviv i nastavit će bombardovati položaje okupacione vojske na granici - naglasili su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.