"ŠOKIRAN OPTUŽBAMA"

Ovo je muškarac uhapšen zbog sumnje da je htio da ubije Trampa: Tvrdi da ga nikada ne bi povrijedio

Miler je optužen zbog ilegalnog posjedovanja vatrenog oružja i pušten je uz kauciju od 5.000 dolara

Vam Miler. Društvene mreže

N. Aj.

prije 16 sati 51 minutu

Naoružani osumnjičeni, koji je uhapšen na putu ka mitingu Donalda Trampa (Trump) u Kaliforniji, demantirao je tvrdnju lokalnog šerifa da je želio da ubije bivšeg predsjednika, nazivajući optužbe "s*anjem".

Vem Miler (Miller, 49) navodno je tvrdio da podržava Trampa dan nakon što su mu u subotu popodne stavili lisice u blizini skupa u dolini Koačele na kontrolnom punktu - gdje su zamjenici šerifa pronašli par oružja i municiju u njegovom automobilu.

Dok šerif Čad Bjanko vjeruje da su njegovi zamjenici zaustavili treći pokušaj atentata protiv kandidata republikanaca na izborima, Miler je rekao da je "šokiran" optužbama.

- Ove optužbe su potpuno s*anje. Ja sam umjetnik, ja sam posljednja osoba koja bi bilo kome izazvala bilo kakvo nasilje i povredu - rekao je on.

Miler je dodao da ga je na miting pozvao šef stranke GOP okruga Klark i da je nosio Trampovu majicu i šešir kada je naletio na vlasti na kontrolnom punktu.

Oružje, sačmarica i napunjeni pištolj, kupljeni su 2022. za ličnu zaštitu, rekao je Miler za medije.

Istakao je da je policajcima rekao da nosi vatreno oružje u gepeku, iz ljubaznosti, prije nego što su ga zaustavili i natjerali da napusti auto. Auto je zatim "pretresen" nakon što ga je zamjenik obavijestio da želi da se uveri da je oružje legalno kupljeno, tvrdi on.

Miler, registrovani republikanac koji se neuspješno kandidovao za funkciju u Nevadi 2022. godine, također je negirao da je pokazao lažnu medijsku propusnicu na kontrolnom punktu - kako je šerif tvrdio - ali je umjesto toga ponudio "posebnu propusnicu za ulaz".

Vam Miler. Društvene mreže

Stanovnik Las Vegasa rekao je da nije obavješten zbog čega je priveden, a tek nakon što je više sati zadržan u pritvoru, dozvoljeno mu je da pozove advokata. Rekao je da se tada prisjetio incidenta dok je bio pred agentima FBI i Tajne službe, koji su navodno željeli da ga intervjuišu.

Miler je optužen zbog ilegalnog posjedovanja vatrenog oružja i pušten je uz kauciju od 5.000 dolara.

Tajna služba smatra da je malo vjerovatno da je Miler pokušavao da ubije 45. predsjednika i da FBI ne ispituje incident kao pokušaj ubistva, rekli su izvori za The Post.

Tajna služba je rekla da Tramp nije bio u opasnosti tokom mitinga.

Podsjećamo, Tramp je bio meta dva potvrđena pokušaja ubistva u samo tri mjeseca.

Bivšeg predsjednika je u julu tokom mitinga u Pensilvaniji u uho pogodio metak naoružanog napadača Tomasa Kruksa (Thomas Crooks). A u septembru je Rajan Rut (Ryan Rooth) optužen da je pokušao da ubije predsjednika dok se krio sa pištoljem u blizini Trampovog golf terena na Floridi prije nego što ga je tajna služba primjetila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.