KOMENTAR DANA

Komisije za falsifikate

Grajf i Israeli ne pripadaju onoj pravdoljubivoj naučnoj jevrejskoj eliti koja je devedesetih prva u svijetu digla glas protiv zločina Karadžićevih i Mladićevih sljedbenika

Piše: Almasa HADŽIĆ

9.2.2019

Iz iste akademske kuhinje koja je u Beogradu devedesetih osmislila ratna razaranja i zločine na teritoriji zamišljene „velike Srbije“, nakon skoro trideset godina isplivala je i ideja o minimiziranju vlastitog učinka iz tog perioda u kojem je san o svim Srbima u jednoj državi iza sebe ostavio samo velike zločine, a njihove ideologe i počinioce strpao u evropske zatvore.  

Upravo je ta kuhinja, putem svojih nižerangiranih „kuhara“ smještenih u Banjoj Luci, inicirala formiranje vladinih komisija u RS koje bi trebale ponovo prebrojavati žrtve vlastitih zločina u Srebrenici i Sarajevu, a sve radi falsificiranja presuđene istine o tim zločinima.

Genocid počinjen u Srebrenici i broj ubijenih u samo desetak dana u julu 1995. već je jedna komisija Vlade RS priznala. Tada utvrđene činjenice dokazane su i na suđenjima u Haškom tribunalu, tako da sve što bude radila novoimenovana komisija s Izraelcem Gideonom Grajfom na čelu može služiti isključivo za slavsko i predizborno veličanje naručilaca njihovog posla.

Gideon Grajf i njegov kolega Rafael Israeli, koji je pod stare dane pristao da iznova prebrojava glave djece ubijene za vrijeme opsade Sarajeva, da se razumijemo, ne pripadaju onoj pravdoljubivoj naučnoj jevrejskoj eliti koja je devedesetih godina prva u svijetu digla glas protiv ubistava, odvođenja u logore i silovanja koja su nad bošnjačkim i hrvatskim narodom činili Karadžićevi i Mladićevi sljedbenici.

Oni su, kao i njihove druge strane kolege (a o domaćima da ne govorimo!), u „Dodikove komisije“, kako ih u narodu već zovu, dovedeni kako bi za naručioce posla, uz dobar finansijski bonus, uradili i internacionalizirali neku novu, naravno, falsificiranu istinu o zločinima u Srebrenici i Sarajevu.

Na njihovu žalost, o ovim zločinima već je svoje rekla dokazana svjetska naučna elita, koja je verifikaciju istine do koje je došla doživjela na najvećim svjetskim sudskim instancama. Sve drugo već sada je osuđeno da bude laž i naučni škart.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.