LIČNOST DANA

Srušio “Kraljeve”

Srbijanski internacionalac najzaslužniji je za pobjedu Ajaksa od 4:1 nad Realom

Tadić: Zasjenio madridske zvijezde

N. C.

7.3.2019

Niko nije vjerovao da Ajaks, poslije poraza od 1:2 od Real Madrida u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, može u revanšu izboriti nešto više od časnog ispadanja. Tim prije što je “Kraljevima”, trostrukim uzastopnim osvajačima ovog takmičenja, ostala nada još samo u trofej evropskog prvaka s obzirom na to da su na domaćem planu razočarali.     

Amsterdam, međutim, ima novog heroja. Dušan Tadić je rijetko viđenom predstavom razbio Real. Sa jednim pogotkom i dvije asistencije, srbijanski internacionalac najzaslužniji je za pobjedu Ajaksa od 4:1, čime se holandski klub plasirao među osam najboljih u Evropi. 

Predstavu kojom je Tadić potpuno zasjenio sve zvijezde Reala, uključujući i Luku Modrića, zvanično najboljeg fudbalera svijeta prema izboru Svjetske fudbalske organizacije (FIFA), francuski “L'Equipe” ocijenio je desetkom. To je tek deveti put da je ovaj ugledni sportski list nekom fudbaleru dao maksimalnu ocjenu.

Dušan Tadić rođen je 20. novembra 1988. godine u Bačkoj Topoli. Do sada je nastupao za Vojvodinu, Groningen, Tvente, Sautempton i Ajaks te je za reprezentaciju Srbije odigrao 61 utakmicu uz 14 pogodaka. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.