LIČNOST DANA

Dino Merlin: Zvijezda koja ne gubi sjaj

U njegovim hitovima uživalo više od 10.000 ljudi, a koncertu prisustvovao i premijer Crne Gore Dritan Abazović

Piše: A. Kukić

23.5.2022

Dino Merlin: Nastupao u Baru. Avaz

Sarajevski čarobnjak Dino Merlin ponovo je oborio sve rekorde posjećenosti, ovaj put u Crnoj Gori. U njegovim hitovima uživalo je više od 10.000 ljudi, a prisustvovao je i premijer Crne Gore Dritan Abazović.

Crnogorskim Barom odjekivali su hitovi najveće regionalne zvijezde, a na sceni mu se pridružila i Sennidah, s kojom je otpjevao duet "Dođi".

Bilo je planirano da građane Crne Gore upravo Dino Merlin i Sennidah uvedu u Novu 2022. godinu, ali je njegov koncert prolongiran zbog tada složene epidemiološke situacije. Koliko se na nastup Dine Merlina čekalo, najbolje govore ove brojke i salve oduševljenja koje fanovi nesebično dijele nakon završetka koncerta.

Ovaj kantautor je krajem marta predstavio videospot za pjesmu "Krive karte", koja je već preslušana više od četiri miliona puta. Novu sezonu otvorio je projektom koji će nesumnjivo obarati rekorde slušanosti.

Dino Merlin uvijek dijeli sjećanja na period kada je sakupljao novac kako bi mogao snimiti pjesme, a jedne prilike je otkrio da je morao godinu i po raditi u trećoj smjeni na kaljenju čelika.

Od prvog samostalnog albuma "Moja bogda sna", koji je snimio 1993. godine, do albuma "Hotel Nacional" iz 2014., nastajali su brojni hitovi koji su Dinu Merlina učinili jednim od najpoznatijih muzičara s ovih prostora. Novi album koji izlazi u septembru ove godine svi s nestrpljenjem očekuju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.