LIČNOST DANA

Kenan Pirić: Selektorove slatke muke

U odsustvu Vasilja, čuvar mreže je u nekoliko navrata spasio naš gol

Pirić: Dobra forma. N/FSBiH

11.6.2024

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Italije minimalnim rezultatom (1:0) u prijateljskom susretu. Pokazali su „Zmajevi“ da još ima vatre u njima, a među svima, najviše se istakao Kenan Pirić.

Iako se ni Italijani nisu proslavili u napadačkom smislu, osim tog jednog puta i propusta naše kompletne odbrane, čuvar mreže naše reprezentacije u više navrata je zaustavljao njihove pokušaje. Utakmicu je završio s četiri odbrane, ali i nekoliko dobrih reakcija u šesnaestercu, spriječivši našu selekciju da prije kapitulira, ali i da izgubi s većom razlikom, kolika je realna razlika između ove dvije selekcije.

U odsustvu Nikole Vasilja, koji je bio predodređen za reprezentativnu „jedinicu“, Pirić je bravurama na stadionu Karlo Kastelani u Empoliju stavio Barbareza na slatke muke. Ako imamo dva golmana koja u vrhunskoj formi brane za svoju reprezentaciju, postoji šansa da će naš novi, defanzivniji stil igre i uspjeti.

Sigurno je da će u narednom periodu biti pozitivno navijati za BiH. Mnoge igrače očekuje napredak u klupskoj karijeri, pa je takav slučaj i s Pirićem, a na nama je da se nadamo da će Tuzlak, kao i ostatak „Zmajeva“, nastaviti pružati partije kao na utakmici u Empoliju i da ćemo uspjeti napraviti neki novi historijski uspjeh.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.