LIČNOST DANA

Rodri: Najbolji veznjak svijeta

Nemoguće je zamisliti uspjehe Sitija i Španije bez njega

Rodri: Lider nove "Furije“. AP

16.7.2024

Fudbaleri Španije osvojili su Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, nakon što su u finalu pobijedili Englesku (2:1), a jedan od najzaslužnijih za senzacionalan nastup "Crvene furije“ bio je Rodrigo Ernandez Kaskante (Hernandez Cascante) - jednostavnije Rodri.

Veznjak je i u klupskoj karijeri osvojio gotovo sve moguće trofeje, ali pravi šlag na tortu je njegova igra za Španiju. Sjajni veznjak igra nadrealan fudbal - gasi protivničke najbolje igrače, kontrolira tempo utakmica, pravi poteze vrijedne pobjeda (samo se sjetite gola za Siti u finalu Lige prvaka protiv Intera, kad je slomio srce mnogih Bosanaca i Hercegovaca), i ono najvažnije, uvijek je korak ispred rivala.

Rodri, jednostavno, ne pravi mnogo grešaka. U finalu Eura je bio na terenu samo 45 minuta jer se povrijedio. Međutim, njegove fenomenalne partije dovele su Špance u poziciju da dođu do finala. O tome dovoljno govori i podatak da je sa Španijom posljednji put poražen u martu 2023. godine, a od tada je osvojio osam trofeja.

Trenutno je prosto nemoguće zamisliti postavu Španije ili Mančester sitija bez njega, čak i više od nekih zvučnijih imena, jer se ipak radi o najboljem veznjaku svijeta u ovom trenutku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.