KOMENTAR DANA

Sramota!

Po kojoj to logici i matematici Vlada mora imati nove Audije i ine preskupe "mašine" u godini kada je narod bukvalno gladan

Vlada FBiH kupila skupocjene automobile. Vlada FBiH / Facebook

Miralem  Aščić

14.8.2024

Svaka vlast je ista. Koja god da dođe, prvo gleda svoje potrebe. A narod, narod je tu da glasa i gleda k'o blećak kako ih svi prave budalama!

Najbolji primjer toga je odluka Vlade FBiH da potroši 1,6 miliona maraka na nova vozila. Tačnije, obnovljen je cijeli vozni park u Vladi.

Zašto odnosno kome su potrebna nova vozila kada su na raspolaganju desetine „starih“, također ranije plaćenih milionima maraka.

Šta su naučili od svojih prethodnika i bandita predvođenih presuđenim Fadilom Novalićem, "stanovnikom“ Vojkovića, koji je zbog nabavke respiratora i trošenja budžetskog novca završio u zatvoru.

Po kojoj to logici i matematici Vlada mora imati nove Audije i ine preskupe "mašine“ u godini kada je narod bukvalno gladan, inflacija previsoka, cijene da ne govorimo, a penzije i plaće više nego mizerne. Zašto!?

Ima li vlast socijalnu osjetljivost? Imaju li ti ljudi oči!? Slušaju li potrebe građana?

Kako je moguće da u godini kada onkološki pacijenti kume i mole da dobiju lijekove, kada su izdvajanja ne nedovoljna, nego tolika da moraju kroz apele sakupljati novac za liječenje, kada je na desetine drugih, važnijih problema, vlast odluči da kupi automobile, i to proizvedene u 2024. godini!?

Sve mora biti novo! A pitanje je šta će biti sa „starim“ bijesnim vozilima, limuzinama!? Gdje će i kod koga završiti?

Jednom riječju - sramota. Sramota i od trojke i od silnih koalicija i partnera.

Sramota je i što se bahate u mjesecima kada se Bosna i Hercegovina bori s požarima, kada sve bukvalno gori i kada molimo i kumimo susjede za pomoć. Niti imamo zračne traktore niti kanadere. Nemamo ništa!

Ali svake godine isto. Narodu se zamažu oči, a problemi se guraju pod tepih. Kupit ćemo, nabavit ćemo!

A onda se fino obnovi vozni park. I Vlada šuti, svi bez komentara. Očekivano, znaju da su krivi.

Opozicija, kakva god bila, ne dao Bog nikome da se vrate na vlast, s pravom likuje. Likuje i lupa šamare. I Nikšiću i svima!

Zasluženo lupaju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.